کد خبر:656
پ

«ناخوانده در شهر»؛ روایت دردهای کادر درمان سبزوار

بیهق اندیشه/مستند نیمه بلند ناخوانده در شهر، در ۳۴ دقیقه روایت زندگی و کار پرستاری در بیمارستان واسعی شهر سبزوار است؛ یکی از هزاران نفر کادر درمانی که در روزهای سخت مواجهه و مقابله با کرونا روزها و شب‌های سخت و نگران کننده ای را گذراند. دست و پنجه نرم کردن کادر درمان بیمارستان با […]

بیهق اندیشه/مستند نیمه بلند ناخوانده در شهر، در ۳۴ دقیقه روایت زندگی و کار پرستاری در بیمارستان واسعی شهر سبزوار است؛ یکی از هزاران نفر کادر درمانی که در روزهای سخت مواجهه و مقابله با کرونا روزها و شب‌های سخت و نگران کننده ای را گذراند.

دست و پنجه نرم کردن کادر درمان بیمارستان با یک بیماری ترسناک که هنوز درمانی برای آن وجود ندارد و بیماران مختلفی که هرکدام به دلیلی اهمیت دارند (باردار بودن، همکار بودن و…)، از جمله مواردی است که از زاویه دید فیلمساز برجسته می شوند.

بیمارستان واسعی سبزوار

نگرانی های خود این آدمها برای معاشرت با دیگران و بخصوص اعضای خانواده شان به دلیل مجاورت و مواجهه با بیماران کرونایی، یکی دیگر از موضوعاتی است که فیلم به آن می‌پردازد. کابوسی که اتفاقا در فیلم هم رخ می دهد و پرستار راوی قصه که نگران درگیر شدن با کروناست، هم خودش مبتلا می شود و هم بار خاطر ابتلای مادر و خواهرش را، به دوش می کشد.

ناخوانده در شهر ساعات مختلف شبانه روز، بیماران مختلف مبتلا به کرونا با سن، جنس و شرایط مختلفشان و دغدغه ها و نگرانی های کادر درمان بیمارستان واسعی سبزوار را، به تصویر می کشد. بیمارستانی که نمونه ای از صدها بیمارستان کشور است که استیصالی مشترک را به نمایش می گذارد.

این زمینه مشترک باعث می شود که هر اثری که در این دوران تولید شده و می شود به سان تکه ای از یک پازل قسمتی از تاریخ پزشکی، بهداشتی و شرایط اجتماعی و فرهنگی دوران و زمانه خود را بازتاب دهد. بر این اساس این موضوع اهمیت ساخته شدن و تجمیع داده هایی که این گونه مستندات فراهم می سازند را بیش از پیش برجسته می سازد.

جابر مطهری‌ زاده، کارگردان این اثر می گوید: در نهایت با هماهنگی‌های انجام شده، فیلمبرداری مستند ناخوانده در شهر را، بصورت فیلمسازی تک‌نفره شروع کردم، برای اینکه عوامل کمتری وارد این فضای پر خطر شوند.

وی می افزاید: در این فیلم مشاهده‌گر، ما افرادی را دنبال می‌کنیم که همه با یک لباس متحدالشکل و ماسک بصورت، طوری که چهره و حتی جنسیت آنها مشخص نیست، برای یک هدف واحد که شکست این ویروس کشنده هست، جانفشانی می‌کنند.

مطهری زاده تصریح می کند: گویا همه‌ مردم، اعم از پزشک و پرستار و خدمه بیمارستان، حتی نیروی انتظامی که مسئولیت قرنطینه شهر را برعهده دارد و نیروهای داوطلبی که هر روز و هر شب، سطح شهر را ضد عفونی می‌کنند، تبدیل به شخصیتی واحد شده‌ و برای یک هدف متحد مشترک، بسیج شده‌اند.

این مستندساز ادامه می دهد: در این روزها که فیلمبرداری این مستند را شروع کرده‌ام، ۴ – ۳ پزشک و پرستار که در بخش بیماران کرونایی مشغول خدمت‌ رسانی بوده‌اند، خودشان و حتی خانواده‌شان به این ویروس مبتلا شده‌اند و در واقع پزشک و پرستار و بیمار، در یک نقطه به هم رسیده‌اند.

وی یادآور می شود: در این مستند تلاش کردیم کار و زحمت شبانه‌ روزی و طاقت‌ فرسای کادر درمان را، با وجود کمبود امکانات به تصویر بکشیم. به عقیده من این یک برهه مهم از تاریخ معاصر ماست که تا سالها از یادها نخواهد رفت و تاثیر آن بر زندگی مردم و جامعه، تا مدتهای طولانی باقی خواهد ماند.

مستند ناخوانده در شهر، تولید سال ۱۴۰۰، تلاش کادر درمان دیار سربداران در مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماران را، به تصویر کشیده است. سایر عوامل تولید این فیلم، عبارتند از: تهیه کننده: مهدی مطهر، تهیه شده: سازمان هنری رسانه‌ای اوج، نویسنده: علی‌ اصغر عزتی‌ پاک.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید