دانشگاه حکیم سبزواری
دانشگاه حکیم سبزواری دانشگاهی دولتی و جامع در شهر سبزوار است. این دانشگاه ابتدا در سال ۱۳۶۶ به عنوان شعبهای از دانشگاه تربیت معلم تهران تأسیس شد و با پذیرش ۱۶۱ نفر دانشجو در چهار رشته دبیری الهیات، دبیری زبان و ادبیات فارسی، دبیری زبان و ادبیات عرب و دبیری ریاضی در مقطع کارشناسی فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی خود را آغاز نمود. […]
دانشگاه حکیم سبزواری دانشگاهی دولتی و جامع در شهر سبزوار است. این دانشگاه ابتدا در سال ۱۳۶۶ به عنوان شعبهای از دانشگاه تربیت معلم تهران تأسیس شد و با پذیرش ۱۶۱ نفر دانشجو در چهار رشته دبیری الهیات، دبیری زبان و ادبیات فارسی، دبیری زبان و ادبیات عرب و دبیری ریاضی در مقطع کارشناسی فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی خود را آغاز نمود.
به گزارش بیهق اندیشهدانشگاه حکیم سبزواری در زمینی به وسعت ۲۱۰ هکتار در ۱۰ کیلومتری شمال شهر واقع است. این دانشگاه دومین دانشگاه بزرگ دولتی تحت پوشش وزارت علوم تحقیقات و فناوری پس از دانشگاه فردوسی مشهد در استان خراسان رضوی است و نیز یکی از ۲۲ دانشگاه مُعین، محور و دارای هیئت رئیسه مستقل در کشور میباشد. نام قبلی این دانشگاه، دانشگاه تربیت معلم سبزوار بود که در سال ۱۳۹۰ به دانشگاه حکیم سبزواری تغییر یافت.
در حوزه پژوهشی این دانشگاه تاکنون موفقیتهای خوبی داشتهاست: به طوریکه میتوان به راهیابی اختراعات ۲ تن از اعضای هیئت علمی این دانشگاه به بخش علمی جشنوارههای بینالمللی که در کشورهای کره جنوبی و سوئیس برگزار گردید، اشاره نمود. همچنین با کسب مجوز از مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم چاپ و نشر نشریهٔ مطالعات جغرافیایی مناطق خشک با اعتبار علمی-پژوهشی، چاپ ۹۱مقاله در مجلات ISI، ۱۳۵مقاله در مجلات علمی– پژوهشی، ۱۳ مقاله در مجلات علمی-ترویجی، ۱۵۲ مقاله در کنفرانسهای داخلی و خارجی، تألیف ۲۴ کتاب (ترجمه و غیر ترجمه)، انجام ۲۵ طرح قراردادی مصوب با سایر بخشها، ۱۸۵ طرح تحقیقاتی داخلی مصوب و کسب ۷ جایزه از جشنوارههای داخلی و خارجی را بیان داشت.[۴] این دانشگاه دارای کتابخانهای با تعداد ۹۸ هزار نسخه کتاب فارسی و غیر فارسی (لاتین، عربی، روسی و فرانسه) موجود میباشد که بخشی از نیاز پژوهشگران را پاسخ میدهد.
درحوزهٔ دانشجویی و فرهنگی و ورزشی دانشجویان از امکانات زیر برخوردارند: استخر سرپوشیده، سالن بدنسازی، زمین ورزشی با چمن مصنوعی، سالن ورزشی چند منظوره، ۲ مجتمع خوابگاهی و ۸ باب خوابگاه مجزا با ظرفیت ۳۵۰۰ دانشجو، مرکز درمانی و مشاورهای، خانه فرهنگ دانشجو، سالن بزرگ غذاخوری به ظرفیت ۲۰۰۰ نفر و تالار اجتماعات۳۶۰ نفر میباشد. در خصوص فعالیتهای فرهنگی تشکلهای موجود دانشجویی تاکنون تعداد ۴۶۰ برنامهٔ فرهنگی و علمی دانشجویی تولید نمودهاست و تعداد ۲۰۵۰ دانشجو عضو کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، ورزشی و دانشجویی هستند که در ۷۴ کانون فرهنگی، انجمنهای علمی، ورزشی و دانشجویی فعالیت میکنند. گفتنی است در حال حاضر ۲۷ نشریه دانشجویی در دانشگاه به چاپ میرسد.